Maatwijzer

Ringmaat

De leren ringen zijn niet meer weg te denken uit onze collectie. De ringen zijn verkrijgbaar in (reguliere) ringmaten: 16 t/m 21.

Het leer zit soepel en zacht om je vinger. De ringen hebben door het leer een makkelijke pasvorm en lopen nog iets uit als deze bij aankoop strak om je vinger zit. Het is leer dus de ring vormt zich naar je vinger. We leggen je graag uit hoe je de juiste ringmaat kiest.

Weet je je ringmaat:
Misschien weet je je ringmaat? Kies dan je eigen maat. Zit je er tussen in? Dan kun je meestal het beste voor de kleinste kiezen omdat het leer is. Zit je maat er niet bij? Kies dan voor een grotere maat (maakt niet uit welke). Vertel in het opmerkingenveld 'tijdens het bestelproces' in welke maat we de ring voor je kunnen maken. Houdt er dan wel rekening mee dat de levertijd 1 of 2 werkdagen langer is.

Ringmaat opmeten:
Als je geen soepel meetlint hebt voor het opmeten van de omtrek van je vinger gebruik dan een stukje touw, lint of smal strookje papier dat je om je vinger doet. Let er op dat je dit vrij precies doet. Dan meet je met een liniaal de afstand. Die afstand is de omtrek van je vinger.
16 = omtrek vinger 50mm
17 = omtrek vinger 53mm
18 = omtrek vinger 56mm
19 = omtrek vinger 59mm
20 = omtrek vinger 62mm
21 = omtrek vinger 65mm