Onderhoud, Garantie & Tips

Sieraden

 • Geen aanraking met water. Zeepresten chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.
 • Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion, haarspray etc.
 • Doe je sieraden af als je zwaar werk gaat verrichten of gaat sporten. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je je sierden verliest.
 • Doe je sieraden af als je gaat slapen. Sieraden slijten sneller en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.
 • Het beste is om je sieraden op een droge en donkere plek te bewaren. Leg ze bovendien netjes weg om de kans op knopen te voorkomen.
 • Doe je sieraden als laatste om. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.
 • Vermijd grote druk op armband of kettingen van elastiek. Doe ze met beleid om zodat de rek goed in het elastiek blijft.
 • Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze ook niet tijdens het schoonmaken.
 • Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.
 • Draag je sieraden! Je sieraden blijven het mooist als je ze draagt!
 • Tenslotte: Voor onze jewelry maken we gebruik van DQ (Designer Quality) metalen of stainless steel. Als het metaal toch verkleurt kun je het poetsen met een beetje zilverpoets! Je sieraad is weer als nieuw.

Lederen tassen

Leer is supersterk. Maar houdt er rekening mee dat leer een natuurproduct is. Je gebruikt jouw lederen tas of andere lederen accessoire door weer en wind. Gebruiksporen zijn dan ook niet uit te sluiten. Leer kan donkerder of lichter worden. En leer is gevoelig voor kleine beschadigingen (bijvoorbeeld) krasjes of vlekjes. In het begin kan leer stug aanvoelen. Na verloop van tijd wordt leer soepeler. 

Leer kan afgeven
Leer is een natuurproduct en het leer wordt bewerkt in kleurtinten. Het kan dus soms gebeuren dat het leer af geeft. De ene kleur is daar meer gevoelig voor als de andere kleur. Wees dan voorzichtig met (lichte) kleding. Last van leer dat afgeeft? Een protectiespray kan helpen om vlekken te voorkomen.

Verzorging
Bij normaal gebruik is het niet nodig om je tas te (extra) te behandelen met verzorgingsproducten. Een vlek krijg je meestal weg door met een vochtige doek te deppen. Gebruik geen kletsnatte doek en wrijf niet, dan beschadig je (de kleur van) het leer. 
Wil je na verloop van tijd je tas weer even opfrissen of bijvoorbeeld een kaal plekje behanden? Gebruik dan verzorgingsproducten voor leer. Tip: een kaal plekje kun je bijwerken met gekleurde leerverzorging! Gebruik geen verzorgingsproducten op het harige leer. 

Garantie
We bieden drie maanden garantie op onze producten. Heb je binnen drie maanden een onverwacht gebrek? Stuur dan een mail met foto’s van het product. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing. vanMauZ is niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afgeven van tassen aan kleding.

Onze lederen hairy dierenprinttassen zijn handgemaakt van gerecycled en restanten leer. Af en toe kunnen er lichte onvolkomenheden zijn. Denk aan een vlekje, plekje of oneffenheidje. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de tas en mag niet als een fout worden beschouwd. Dat past bij ons concept om verspilling tegen te gaan. Het geeft je tas charme. LET OP: Haarverlies of slijtage van het harige leer valt niet onder de garantie. Het harige leer is een natuurproduct waarbij het normaal is dat de tas gebruikssporen laat zien door middel van haarverlies. Het harige leer gaat langer mee als je schuring en wrijving bij het dragen van je tas voorkomt. De houdbaarheid van het harige leer is voor elke tas anders en onvoorspelbaar.